UAB „BK grupė“

PRIVATUMO POLITIKA

 

UAB“BK grupė“ atsakingai saugo Jūsų privatumą. Ši privatumo politika aprašo, kokią asmeninę informaciją mes renkame ir kaip mes ją naudojame.

Mūsų pagrindinis tikslas renkant Jūsų asmeninę informaciją yra suteikti Jums sklandžią, efektyvią ir asmeninius poreikius tenkinančią patirtį, kol Jūs naudojatės mūsų elektronine parduotuve. Tai leidžia mums teikti informaciją ir atlikti funkcijas, kurios labiausiai atitinka Jūsų poreikius ir padeda pritaikyti mūsų paslaugas taip, kad jos būtų lengviau ir greičiau suprantamos.

 

1. VARTOJAMOS SĄVOKOS

Pardavėjas - UAB „BK grupė“, juridinio asmens kodas 210599550, PVM mokėtojo kodas LT105995515, registracijos adresas Pramonės pr. 4D, LT-51329 Kaunas.

www.bkgrupe.lt - elektroninė parduotuvė, esanti adresu www.bkgrupe.lt.

Naudotojas(pirkėjas) - bet kuris fizinis asmuo ar juridinis asmuo, kuris naudojasi elektronine parduotuve, užsako ir ar perka prekes.

Asmens duomenys - bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu - duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta.

Asmens duomenų valdytojas - www.bkgrupe.lt.

Paskyra - Pirkėjo registracijos www.bkgrupe.lt rezultatas, dėl kurio sukuriama jo asmeninius duomenis ir užsakymą istoriją saugojanti sąskaita (account).

www.bkgrupe.lt paskyros - tai www.bkgrupe.lt paskyros Facebook, Twitter, Linkedin ir kituose socialiniuose tinkluose, kuriuose suteikiama informacija apie www.bkgrupe.lt ir joje teikiamas Paslaugas, bei dalinamasi paviešintu elektroninės parduotuvės turiniu.

Paslaugos - visos www.bkgrupe.lt  Pirkėjui teikiamos paslaugos.

Pardavėjo partneris - juridinis asmuo: 1) parduodantis prekes ar teikiantis paslaugas www.bkgrupe.lt, taip pat juridinis asmuo, pasitelkiamas norint įvykdyti Pirkėjo užsakymą; 2) su kuriuo gali būti vykdomos bendros akcijos arba projektai elektroninėje parduotuvėje www.bkgrupe.lt, šio juridinio asmens internetiniuose puslapiuose arba bet kokiose žiniasklaidos priemonėse, kuriose www.bkgrupe.lt ir šio juridinio asmens akcija arba projektas bus aprašomas, skelbiamas.

Trečiasis asmuo - juridinis ar fizinis asmuo, išskyrus duomenų subjektą, duomenų valdytoją, duomenų tvarkytoją ir asmenis, kurie yra tiesiogiai duomenų valdytojo ar duomenų tvarkytojo įgalioti tvarkyti duomenis.

Administratorius - už www.bkgrupe.lt rinkodarą atsakingas asmuo.

IP adresas - Kiekvienam prie interneto prijungtam kompiuteriui priskirtas unikalus numeris, kuris žinomas kaip interneto protokolo (IP) adresas. Kadangi šie numeriai paprastai priskiriami pagal šalies blokus, IP adresas gali būti dažnai naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

Taisyklės - patvirtintos galiojančios "Prekių pirkimo - pardavimo internetinėje parduotuvėje www.bkgrupe.lt Taisyklės".

Tiesioginė rinkodara - veikla, skirta paštu, telefonu arba kitokiu tiesioginiu būdu siūlyti asmenims prekes ar paslaugas ir (arba) teirautis ją nuomonės dėl siūlomų Prekių ar paslaugų.

 Kitos šioje privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme.

 

2. BENDROS NUOSTATOS

Ši privatumo politika yra skirta užtikrinti, kad Pardavėjas laikosi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo ir kitų galiojančių teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, taip pat kompetentingų institucijų nurodymų.

 

www.bkgrupe.lt Privatumo politika numatyto pagrindines Asmens duomenų rinkimo, kaupimo ir tvarkymo Taisyklės naudojantis www.bkgrupe.lt siūlomomis Paslaugomis. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti www.bkgrupe.lt Pirkėją Asmens duomenis nuo neteisėto naudojimo. Privatumo politika taikoma ir www.bkgrupe.lt  Paskyroms.

 

www.bkgrupe.lt  yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius, ir kad Pardavėjas nėra atsakingas už tokių interneto tinklapių turinį ir/ar ją naudojamus Privatumo politikos užtikrinimo metodus, todėl prieš pateikdamas apie save informaciją Pirkėjas turėtų susipažinti su atitinkamo interneto tinklapio taisyklėmis, Privatumo politika ir kitais dokumentais.

 

Naudotojas(pirkėjas) gali atlikti pirkimo www.bkgrupe.lt veiksmus prisiregistravęs prie www.bkgrupe.lt, taip pat neatlikęs registracijos.

 

3. ASMENS DUOMENŲ TEIKIMAS, TVARKYMO TEISINIAI PAGRINDAI IR TIKSLAI

Informaciją, kuri yra renkama apie Naudotojus(pirkėjus), priklauso nuo Jums teikiamų paslaugų ir to, kokią informaciją pateikiate www.bkgrupe.lt pradedant naudotis paslaugomis ar registruojantis www.bkgrupe.lt paskyroje. Jūsų asmens duomenys yra gaunami šiais būdais:

Pirkėjas gali atlikti pirkimo www.bkgrupe.lt veiksmus prisiregistravęs prie www.bkgrupe.lt , taip pat neatlikęs registracijos. Iš registracijos neatlikusio Pirkėjo reikalaujama pateikti šiuos Asmens duomenys - vardą, pavardę, telefono numerį, el. pašto adresą, pristatymo adresą. Pirkėjas yra atsakingas už savo Asmens duomenų pateikimą, tikslumą ir teisingumą.

 

Asmenys, norintys registruotis www.bkgrupe.lt, privalo pateikti savo elektroninį pašto adresą ir sugalvotą Slaptažodį. Registracijos metu yra sukuriama Paskyra. Paskyroje Pirkėjas pats suveda savo duomenis - vardą, pavardę, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, todėl tik jis yra atsakingas už šių duomenų teisingumą. Pirkėjui suteikiamas Vartotojo ID. Pirkėjas gali bet kuriuo metu:

 

Pardavėjas renka ir toliau tvarko Jūsų asmens duomenis remiantis asmens duomenų apsaugą reglamentuojančiuose teisės aktuose apibrėžtais teisėtais pagrindais:

Pardavėjas tvarko asmens duomenis šiais tikslais:

*Jei Pirkėjas po Prekių ir/ar paslaugų įsigijimo nepageidauja, kad jo nurodyti Asmens duomenys būtų naudojami Tiesioginės rinkodaros ar veiklos analizės tikslais, Pirkėjas turi prisijungti prie savo Paskyros, esančios www.bkgrupe.lt ir Paskyros lange Paskyra, skyriuje Naujienlaiškių prenumeratos, turi nuimti varnelę, esančią prie teiginio Bendras prenumeravimas, bei paspausti nuorodą Išsaugoti. Taip pat visais atvejais Pirkėjas gali rašyti elektroninį laišką adresu eshop@bkgrupe.lt arba skambinti už duomenų apsaugą atsakingam asmeniui telefonu +37067676790 ir nurodyti, kad nepageidauja gauti elektroninių laiškų ir/arba SMS žinučių, telefono skambučių. Elektroninių laiškų ir/arba SMS žinučių siuntimas, skambinimas telefonu nutraukiamas tik Pirkėjui aiškiai išvardinus el. pašto adresus ir/arba telefono numerius.

 

Pardavėjas gali perduoti Jūsų asmens duomenis:

 

4. ASMENS DUOMENŲ NAUDOJIMO IR SAUGOJIMO TVARKA

Naudotojas (pirkėjas) suteikia teisę www.bkgrupe.lt rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Pirkėjo Asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta Privatumo politikoje ir kituose www.bkgrupe.lt dokumentuose.

Pardavėjas saugo Naudotojų(pirkėjų) asmens duomenis tiek, kiek reikia nustatytam tikslui pasiekti. Pasiekus nustatytą tikslą, Pirkėjų asmens duomenys ištrinami, išskyrus tuos atvejus, kai galiojantys teisės aktai įpareigoja Pardavėją saugoti asmens duomenis šiuose teisės aktuose nustatytą terminą. Pasibaigus šiam terminui, asmens duomenys ištrinami taip, kad jų negalima būtų atgaminti.

Pardavėjas vidinių organizacinių ir techninių priemonių pagalba užtikrina, jog Pirkėjo pateikiami Asmens duomenys www.bkgrupe.lt  būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų: neteisėto Asmens duomenų pakeitimo, atskleidimo ar sunaikinimo, asmens tapatybės vagystės, sukčiavimo, bei Asmens duomenų apsaugos lygio atitikimą Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimams.

Pirkėjas įsipareigoja ir privalo saugoti savo prisijungimo prie www.bkgrupe.lt  Slaptažodį ir prisijungimo vardą, bei kitus duomenis. Pirkėjas įsipareigoja ir privalo jokiems kitiems tretiesiems asmenims neatskleisti Asmens duomenų nei apie save, nei apie trečiuosius asmenis, jeigu tokie trečiųjų asmenų Asmens duomenys jam tapo prieinami, ir iš karto apie matomus pažeidimus informuoti Pardavėją.

 

5. ASMENS DUOMENŲ SUBJEKTŲ TEISIŲ ĮGYVENDINIMAS

Naudotojas(pirkėjas), kurio asmens duomenis tvarko www.bkgrupe.lt ar Pardavėjas, turi šias teises:

 

Visos nurodytos asmens duomenų subjektų teisės bus įgyvendintos prieš tai nustačius ir patikrinus asmens, kuris kreipiasi, tapatybę. Tai galite padaryti bet kuriame www.bkgrupe.lt klientų aptarnavimo padalinyje arba pasinaudodami tam tikromis nuorodomis pateikiamomis www.bkgrupe.lt ar Pardavėjo teikiamos reklaminio turinio medžiagos apačioje.

Pardavėjas gali nesudaryti Jums sąlygų įgyvendinti aukščiau nurodytų asmens duomenų subjektų teisių, kai galiojančių teisės aktų numatytais atvejais reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

 

Jei iškiltų klausimų dėl šioje privatumo politikoje pateiktos informacijos, maloniai prašome kreiptis Jums patogiu būdu.

 

Bet kokį prašymą ar  nurodymą, susijusį su Asmens duomenų tvarkymu, Pirkėjas turi pateikti Pardavėjui raštu vienu iš šių būdų:

 

1) įteikdamas tokį prašymą ar nurodymą Pardavėjui tiesiogiai adresu Pramonės 4D, LT-51329 Kaunas,

2) išsiųsdamas tokį prašymą ar nurodymą elektroninio pašto adresu eshop@bkgrupe.lt  iš savo elektroninio pašto adreso.

 

Pardavėjas, gavęs tokį Pirkėjo prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų pateikia Pirkėjui atsakymą bei atlieka prašyme nurodytus veiksmus ar atsisako juos atlikti. Pirkėjo prašymu atsakymas turi būti pateiktas raštu.

 

6. SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Pirkėjui lankantis www.bkgrupe.lt , yra naudojami slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje, kurie padeda www.bkgrupe.lt  atpažinti Jus kaip ankstesnį www.bkgrupe.lt  interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų www.bkgrupe.lt interneto svetainės ir elektroninės prekyvietės veikimą, leidžia stebėti lankymosi šioje interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie šios interneto svetainės lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime tobulinti www.bkgrupe.lt , padaryti ją patogesnę Jūsų naudojimui.

Pardavėjo naudojami Slapukai savarankiškai neidentifikuoja konkretaus asmens. Duomenys surinkti slapukų pagalba daugiau susiję su konkretaus kompiuterio panaudojimu negu su konkrečiu interneto naudotoju, tačiau Jūs galite atsisakyti slapukų naudojimo, naršyklėje pasirinkdami tam tikrus nustatymus. Visgi atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, kad tokiu atveju Jūs negalėsite išnaudoti visų svetainės teikiamų funkcijų. Žemiau pateikiamas slapukų sąrašas.

Slapuko pavadinimas

Slapuko aprašymas

Slapuko galiojimo terminas

Slapukas nesaugomas, jei nesutinkate

__cfduid

Slapukas naudojamas vartotojų srauto nustatymui.

1 metai

Ne

PHPSESSID

Išlaiko vartotojo naršymo sesiją, visų užklausų metu.

Naršymo metu

Ne

UID

Unikalus vartotojo ID vartotojui atpažinti

 

 

_ga

„Google Analytics“ statistikos sistemos dalis, saugo informaciją apie lankytojo lankomas svetainės dalis, kiek kartų apsilankoma svetainėje, kokia apsilankymo trukmė, naršyklės informacija ir t.t.

2 metai

Taip

_gid

24 valandos

Taip

@@History/@@scroll|#

Anonimiškai renkama informacija apie vartotojų elgseną konkrečiame interneto puslapyje.

Naršymo metu

Ne

__utm.gif

Google analytics kodas, kuris identifikuoja tik vartotojo kompiuterį ir naršyklę.

Naršymo metu

Ne

__utma

Google analytics kodas, renkantis informaciją apie pirmą ir paskutinį vartotojo vizitą.

2 metai

Ne

__utmb

Google analytics kodas, registruojantis tikslų laiką, kuomet vartotojas naršė puslapyje. Naudojamas tikslaus laiko konkrečiame puslapyje nustatymui.

Naršymo metu

Ne

__utmc

Google analytics kodas, registruojantis tikslų laiką, kuomet vartotojas išėjo iš puslapio. Naudojamas tikslaus laiko mūsų puslapyje nustatymui.

Naršymo metu

Ne

__utmz

Google analytics kodas, registruojantis iš kur vartotojas atėjo į mūsų puslapį, koks paieškos variklis buvo naudotas, kokia nuoroda buvo paspausta ir koks paieškos terminas buvo panaudotas.

6 mėnesiai

Ne

AWSALB

Zopim chat naudojamas kodas

6 dienos

Ne

collect

Google analytics kodas, naudojamas siųsti duomenis apie vartotojo įrenginį ir jo veiksmus, seka vartotojo naudojamus įrenginius ir rinkodaros kanalus.

Naršymo metu

Ne

__zlcmid

Zopim Chat kodas, išsaugo informaciją vartotojo naršymo būseną visų užklausų metu.

1 metai

Ne

_hjIncludedInSample

Šis kodas tiria, ar vartotojas turi būti registruotas tam tikroje statistinėje kategorijoje.

Naršymo metu

Ne

ads/conversion/#

Šis kodas skirtas rodomų reklamų konversijai nustatyti

Naršymo metu

Ne

ads/ga-audiences

Šis kodas naudojamas Google analytics, kuris pagal lankytojų elgseną  ir skirtas pritraukti lankytojus tapti vartotojais pagal

Naršymo metu

Ne

fr

Facebook naudojamas kodas, skirtas pateikti reklaminius produktus iš trečiųjų šalių.

Naršymo metu

Ne

IDE

Google DoubleClick kodas registruojantis lankytojų veiksmus peržiūrėjus ar paspaudus ant vienos iš parodytų reklamų tam, kad išmatuoti tokių reklaminių kampanijų efektyvumą ir toliau teikti personalizuotas tokio pobūdžio reklamas lankytojui.

1 metai

Ne

test_cookie

Šis kodas naudojamas nustatyti ar lankytojo naršyklė palaiko slapukus.

Naršymo metu

Ne

tr

Facebook Pixel naudojamas kodas

Naršymo metu

Ne

zte#

Išsaugo Zopim Chat ID prietaisui atpažinti tarp sesijų.

Naršymo metu

Ne

 

 7. INTELEKTINĖ NUOSAVYBĖ

Visos intelektinės nuosavybės teisės internetinėje svetainėje ir turinyje (įskaitant nuotraukas), pateiktos Naudotojui, lieka www.bkgrupe.lt ar Pardavėjo nuosavybe ir yra apsaugota autorinių teisių įstatymų ir sutarčių visame pasaulyje. Visos šios teisės yra apsaugotos www.bkgrupe.lt  ir licencijų.

Naudotojas gali kaupti, spausdinti ar pateikti turinį tik savo asmeniniam naudojimui. Naudotojas neturi teisių jokia forma publikuoti, manipuliuoti, platinti ar kitaip redaguoti turinio ar pateiktos medžiagos komerciniams ar su asmeniniu naudojimu nesusijusiems tikslams.

 

8. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Ši Privatumo politika galioja nuo 2018 m. gegužės 25 dienos. Pardavėjas pasilieka teisę bet kada peržiūrėti ir keisti Privatumo politikos taisykles. Pakeitimai įsigalioja iš karto po jų paskelbimo Svetainėje.